Turbo waterlase MD

1
2

Laserska tehnologija je poslednjih dvadesetak godina znatno napredovala i laseri se danas primenjuju u skoro svim oblastima stomatologije. Ordinacija Dental Smile prati svetske trendove i u svoju parksu je ukljucila i primenu diodnog lasera najnovije generacije TurboWaterlase MD, americkog brenda Biolase, koji je zbog svojih karakteristika dobio brojne nagrade u svetu. Ovo je prvi dentalni laser u regionu!

Izraz LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) oznacava pojacanje svetlosti stimulisanom emisijom zraka Laserski zrak je monohromatski, koherentan i usmeren zrak svetlosne energije koji se sastoji od jedne ciste boje (koja je obicno nevidljiva), koji se u dodiru sa tkivom pretvara u toplotnu energiju, cime obezbedjuje razlicite terapijske efekte. Laserski snop svetlosti može biti kontinuiran ili pulsni. Najvažnija osobina laserskog zraka je mogucnost njegovog fokusiranja na veoma male površine, što obezbedjuje preciznu koncentraciju energije na maloj površini. Bitna osobina diodnog lasera je da deluje prkeko hemoglobina iz krvi, pa ne oštecuje tvrda zbna tkiva.

3
4
5

Stomatološki laser TurboWaterlase MD ima veliki broj klinickih primena i jako mocno dejstvo na meka tkiva. Mikrohirurške intervencije koje se rade na ovaj nacin pružaju mnogo veci komfor pacijentima i lekaru jer je korišcenje anestezije svedeno na minimum, a radno polje je potpuno beskrvno, a tok oporavka je bži i bez otoka. Prakticne primene lasera:

– Terapija parodontopatije

– Terapija inficiranih i neinficiranih džepova oko zuba

– Incizija frenuluma

– Cirkumcizija umnjaka i neizniklih zuba

– Terapija afti, herpesa, lihen planusa i drugih bolnih stanja u ustima

– Produženje klinicke krune zuba i gingivoplastika

– Sanacija upalnih stanja oko krunica i mostova

– Terapija bola vilicnog zgloba

– Desenzibilizacija bola ogoljenih zuba oseljivih na hladno i toplo

– Incizija apscesa

– 20-to minutno beljenje zuba