Estetika lica

estetika

U ordinaciji “DENTAL SMILE” moguće je u potpunosti remodelirati crte lica najkvalitetnijim preparatima hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina, koju u ordinaciji koristimo, je potpuno prirodni preparat neživotinjskog porijekla.

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu ljudske kože, a cini kožu elastičnom i čvrstom. Ima slične efekte kao kolagen, međutim, efekti ubacivanja hijaluronske kisleine traju znatno duže, a reakcije na supstanciju su rijetke.

Kada se ubrizga u potkožno tkivo vezuje za sebe vodu, pa na taj način dovodi do povećanja volumena.

Tretman hijaluronskom kiselinom je sigurna procedura, jer je ona i inače prirodan sastojak kože. Hijaluronska kiselina nije napravljena od životinjskog ili humanog materijala, pa nema rizika od infekcije. Rizik od prolazne alergijske reakcije je veoma nizak, tj. one se javljaju veoma rijetko.

U svrhu poboljšanja izgleda moguće je

povećanje volumena usana,

popunjavanje bora lica,

popunjavnaje bora vrata,

popunjavanje bora ruku,

podizanje jagodica.

Rezultati aplikacije su odmah vidljivi, i traju do godinu dana. On daje volumen i punocu koži, oblikuje bore i brazde, a usnama daje mek i prirodan izgled.

2-1
2-2

Tehnika aplikacije preparata je injekciona, a svi tretmani se rade u lokalnoj anesteziji. Uz pomoć male igle i injekcije, hijaluronska kiselina se ubacuje u kožu u cilju izravnjavanja bora lica, prije svega:

bora oko usana,

opuštenih uglova usana,

za popunjavanje ožiljaka.

Sama procedura nije prijatna, zbog čega se primjenjuje lokalna anestezija kojom se bol prilikom intervencije eliminiše, a procedura se lako podnosi.

Moguci neželjeni efekti pri upotrebi Restilana su da se u prva 24 casa na mjestu injekcije pojavljuje blagi otok. Kod nekih pacijenata može se javiti modrica koja posle nekoliko dana prolazi. Veoma rijetko, na mjestu injekcije može se stvoriti otvrdnuće i crvenilo kao posledica alergijske reakcije na hijaluronsku kiselinu. Ova reakcija se može tretirati i prolazne je prirode, tj. povlači se u sledećih 6 mjeseci i najčešce ne remeti izgled lica.

3-1
3-2